ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανακοίνωση Βγενόπουλου σχολίασαν τα κόμματα στη Βουλή

Την ανακοίνωση Βγενόπουλου σχολίασαν τα κόμματα στη Βουλή

Την ανακοίνωση Αντρέα Βγενόπουλου κλήθηκαν να σχολιάσουν Βουλευτές στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να κάνουν λόγο για ανάγκη στήριξης και αποκατάστασης των θεσμών, το ΔΗΚΟ να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση, την ΕΔΕΚ να την αποκαλεί `μνημείο προκλητικότητας`, το ΕΥΡΩΚΟ να αναφέρει ότι κάποιοι `θα πρέπει να εγκύψουν` στις δηλώσεις του και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών να παραπέμπει σε ομοιότητα με δηλώσεις προπονητών πριν από ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Δεν επιθυμούμε ούτε βεβαίως είναι σκόπιμο να σχολιάζουμε δικαστικές υποθέσεις και το τι ενδεχομένως μπορεί να δηλώνει ένας διάδικος της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Πρόσθεσε ότι «εν πάσει περιπτώσει αυτά που είδαμε τις προηγούμενες μέρες πριν από τη δήλωση του κ. Βγενόπουλου και αυτό που όλοι παραδεχτήκαμε είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί από υπερβάλλοντα ζήλο ή και από άλλα κίνητρα καμιά φορά κινδυνεύουμε μόνοι μας να θέσουμε σε αμφιβολία και να ρισκάρουμε τις υποθέσεις που αφορούν τα συμφέροντα της χώρας μας και τα συμφέροντα των πολιτών». 

Εμείς, είπε, «πρέπει ν` ασχοληθούμε με το τεράστιο ζήτημα της αποκατάστασης των θεσμών, της θεσμικής τάξης». Η απάντηση της χώρας μας, πρόσθεσε, «απέναντι στον οποιοδήποτε ιδιώτη ή οποιαδήποτε συμφέροντα τα οποία δεν συνάδουν με τα συμφέροντα του λαού μας θα ήταν να
έχουμε τις σωστές διαδικασίες και να προχωράμε ξέροντας τι κάνουμε».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Βγενόπουλου σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης είπε ότι «πέραν του γεγονότος ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μιλά σε μια δημοκρατία, να λέει ότι θέλει, να κρίνεται, αν επρόκειτο περί αυτού θα μέναμε μέχρι εδώ αλλά το να προκαλεί και από πάνω κάποιος που είναι συνδεδεμένο το όνομά του, τουλάχιστον μέχρι την πλήρη διερεύνηση, με την καταστροφή της οικονομίας μιας χώρας, θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεχτικός και καθόλου προκλητικός».

Βέβαια, πρόσθεσε ο κ. Λαμάρης, «τα μηνύματα θεωρώ ότι στέλλονται σε εκείνους τους δικούς μας εδώ στην Κύπρο οι οποίοι μακράν των συμφερόντων της χώρας μας ενεργούσαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι Βγενόπουλοι και δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι τα τελευταία χρόνια με όλα τα συνεπακόλουθα».

«Νομίζω ότι αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς ως εμπλεκόμενοι στην πολιτική είναι να βοηθήσουμε, να ενισχύσουμε τους θεσμούς της χώρας μας οι οποίοι να είναι και η απάντηση στον όποιο επιτήδειο θέλει να ενεργεί προς ίδιον όφελος και όχι προς όφελος μιας χώρας», είπε.

«Δεν μας εκπλήσσει το τι ισχυρίζεται και το τι λέει ο κ. Βγενόπουλος, εξάλλου με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο μιλά ο κ. Βγενόπουλος για την Κύπρο και το λαό της εδώ και δύο χρόνια», είπε από την πλευρά του κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση Βγενόπουλου ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νίκολας Παπαδόπουλος.

Αυτό που μας εκπλήσσει, ανέφερε, «είναι ότι δύο χρόνια μετά το κούρεμα δεν έχει διωχθεί ο κ. Βγενόπουλος από το κράτος μας, δεν έχει διωχθεί ο κ. Βγενόπουλος από την Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, δεν έχει διωχθεί ο κ. Βγενόπουλος από την Νομική Υπηρεσία με ποινικές υποθέσεις».

Αυτό που μας εκπλήσσει, πρόσθεσε, «είναι ότι ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πως δεν γνώριζε τη σύγκρουση συμφερόντων της κ. Γιωρκάτζη, ενώ ήταν πρωτοσέλιδο τότε αυτό το θέμα σε ημερήσια εφημερίδα». Και καλά, είπε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν το είδε, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν είδαν αυτά τα δημοσιεύματα τότε όταν διόριζε ο κ. Αναστασιάδης την κ. Γιωρκάτζη»;

Υπήρξε, διερωτήθηκε, «τότε κατά την άποψή τους σύγκρουση συμφερόντων και τι έχει αλλάξει σήμερα που λένε ότι θέλουν να την παύσουν». Αυτό που μας εκπλήσσει, είπε, «είναι ότι δεν έχει μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημόσια ζητήσει την παραίτηση της κ. Γιωρκάτζη. Για ποιο λόγο»;  

«Αυτά είναι που πραγματικά μας προκαλούν έκπληξη, όχι τι επιδιώκει ο κ. Βγενόπουλος», κατέληξε.   

«Μνημείο προκλητικότητας» χαρακτήρισε ο Βουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης λέγοντας ότι «καταδεικνύει ακόμη μια φορά πέραν των άλλων πόσο καταστροφικοί είμαστε εδώ στην Κύπρο».

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι διαχρονικά ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ουδέποτε ασχολήθηκα με τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου παρά μόνο θεσμικά εξετάσαμε τις πολιτικές ευθύνες γι αυτό και τώρα δεν θ` ασχοληθώ με τη δήλωση του κ. Βγενόπουλου», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και Αναπλ. Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών.

Από την άλλη όμως, πρόσθεσε, «κρίνω ότι κάποιοι πρέπει να εγκύψουν σ` όλα αυτά που βγαίνουν μέσα από δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου γιατί εκεί μπορούμε να βρούμε στοιχεία πολύ χρήσιμα».

«Κάνει πρώτα απ` όλα εντύπωση το γεγονός ότι αισθάνθηκε ο κ. Βγενόπουλος πως πρέπει να επέμβει προς υπεράσπιση του κ. Γιωρκάτζη και της κ. Γιωρκάτζη», είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Πρόσθεσε ότι «υποδεικνύει ακόμα και που παραβιάζονται κατά την άποψή του τα δικαιώματά του κ. Γιωρκάτζη λέγοντας ψέματα, γιατί προφανώς κανένας δεν υποχρέωσε τον κ. Γιωρκάτζη να παραιτηθεί από δικηγόρος του κ. Βγενόπουλου».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα σχολιάσω επίσης την επιχειρηματολογία του αλλά και τη δήλωσή του που έχουν να κάνουν με την υπόθεσή του», αναφέροντας παράλληλα ότι «μου μοιάζει λίγο με δηλώσεις προπονητών ποδοσφαιρικών ομάδων πριν από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα `φοϊτσάσματα και μαγκιές`». 

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι τελευταίες τρεις γραμμές της ανακοίνωσης του κ. Βγενόπουλου ο οποίος προλαμβάνοντας τους πάντες και χωρίς να προκληθεί ομιλεί για αθώωση αυτών που κατηγορούνται για δωροληψία και δωροδοκία», είπε. Προφανώς, πρόσθεσε, «εννοώντας κάποιους που ακόμη δεν έχουν κατηγορηθεί αλλά φαίνεται ότι ξέρει κάποια περισσότερα πράγματα από εμάς, φίλους του και συνεργάτες του».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top