ΚΥΠΡΟΣ: Επιχείρηση αεροδιακομιδής σε κρουαζιερόπλοιο – Σε κινητοποίηση το ΚΣΕΔ

ΚΥΠΡΟΣ: Επιχείρηση αεροδιακομιδής σε κρουαζιερόπλοιο – Σε κινητοποίηση το ΚΣΕΔ

Σε κινητοποίηση το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την αεροδιακομιδή τουρίστα από κρουαζιερόπλοιο ανοικτά της Πάφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και ώρα 00:15, 43χρονος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «CROWN IRIS» που έπλεε ανοικτά της Πάφου, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του ο 43χρονος έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Το πλοίο βρισκόταν 40 Ναυτικά Μίλια δυτικά της Πάφου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, με εξειδικευμένο νοσηλευτή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας το οποίο τον μετέφερε στο Γ.Ν. Πάφου.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.