ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στα περί «μοντέλων συνεταιρισμού» ο Οζερσάι

Επιμένει στα περί «μοντέλων συνεταιρισμού» ο Οζερσάι

Ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπεξ των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, επέμεινε και σήμερα στα περί άλλων μοντέλων συνεταιρισμού αντί της λύσης ομοσπονδίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο κ. Οζερσάι είπε πως πρέπει να υπάρξει προσοχή για το ενδεχόμενο νέας πενταμερούς συνάντησης, υποστηρίζοντας πως η «κυβέρνηση», όπως είπε, δεν το βρίσκει ορθό.

«Δεν θα έπρεπε να συγκληθεί μια πενταμερής συνάντηση στην ίδια διαπραγματευτική βάση, η οποία συζητείτο εδώ και πενήντα χρόνια και είδαμε ξεκάθαρα ότι (η επίτευξη λύσης) δεν είναι πιθανή υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτή η προσέγγιση θα σημαίνει ξανά ατέρμονες διαπραγματεύσεις για ένα ομοσπονδιακό συνεταιρισμό και χαμένα χρόνια», υποστήριξε ο κ. Οζερσάι και συνέχισε: «Αν η συνάντηση αυτή πραγματοποιηθεί θα πρέπει να διασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι θα μπορούν να συζητηθούν μοντέλα συνεταιρισμού, πέραν της ομοσπονδίας».

Κατά τους ισχυρισμούς τους, "ενόσω η Ε/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη να διαμοιραστεί τη διαχείριση του φυσικού πλούτου μαζί μας, αν καθίσουμε ξανά (στο τραπέζι) για να συζητήσουμε για την ομοσπονδία αυτό θα μας φέρει στο σπιράλ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων απ’ εκεί που σταμάτησαν».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top