Συναγερμός στο Σαντιάγο μετά την κλοπή οχήματος που μετέφερε μια επικίνδυνη ραδιενεργό ουσία

Συναγερμός στο Σαντιάγο μετά την κλοπή οχήματος που μετέφερε μια επικίνδυνη ραδιενεργό ουσία

Μια απλή κλοπή φορτηγού στο Σαντιάγο της Χιλής έθεσε σε συναγερμό τις αρχές της χώρας όταν διαπιστώθηκε ότι μέσα στο όχημα υπήρχε μια πολύ επικίνδυνη ραδιενεργός ουσία.

Η ατομική υπηρεσία της Χιλής CCHEN ανακοίνωσε ότι το κλεμμένο όχημα μετέφερε ένα τμήμα βιομηχανικού ραδιογραφικού εξοπλισμού, που αποκαλείται SENTINEL 880 και το οποίο "περιέχει τη ραδιενεργό ουσία ιρίδιο-192». Το ιρίδιο 192 είναι ένα ραδιοϊσότοπο του χημικού στοιχείου ιρίδιο.

Χρησιμοποιείται σε υψηλές δόσεις για τη θεραπεία διαφόρων όγκων αλλά και σε συσκευές παραγωγής ακτίνων Χ.

«Μην αγγίξετε και μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, γιατί μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία», τόνισε η CCHEN στην ανακοίνωσή της.

Ανήρτησε επίσης μια φωτογραφία της συσκευής στο Twitter και ζήτησε από όσους έχουν πληροφορίες για το κλεμμένο όχημα να επικοινωνήσουν αμέσως με την αστυνομία ή την πυροσβεστική.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, έχοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα παρουσιάσει και που περιλαμβάνει τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE