Εννέα μετασεισμοί και μικρές ζημιές καταγράφηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό στην Αθήνα

Εννέα μετασεισμοί και μικρές ζημιές καταγράφηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό στην Αθήνα

Έκτακτα μέτρα προστασίας των πολιτών ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, μετά τον σεισμό μεγέθους 5,3 στην κλίμακα Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με επίκεντρο τη Μαγούλα, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν δώσει οδηγία για προληπτική εκκένωση όλων των δημόσιων κτιρίων.

Εν τω μεταξύ, έχουν ήδη καταγραφεί εννέα μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να φτάνει στα 3, 8 Ρίχτερ, ενώ έχουν αναφερθεί μικροζημιές σε κτίρια. Συγκεκριμένα ζημιές αναφέρονται στο εσωτερικό του καμένου κτιρίου της Marfin, ενώ ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ερμού κατέρρευσε με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή-Εκλέγει Αναπληρωτή Πρόεδρο και δύο Αντιπροέδρους

ΕΔΕΚ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή-Εκλέγει Αναπληρωτή Πρόεδρο και δύο Αντιπροέδρους

Ολοκληρώνεται το απόγευμα η εκλογική διαδικασία για την ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ, η οποία μετά τις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουνίου για την εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος, σήμερα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 18.00, στο Ίδρυμα Βάσος Λυσσαρίδης, θα εκλέξουν τον νέο Αναπληρωτή Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους.

BEST OF TOTHEMAONLINE