Η Ρωσία εκφράζει ετοιμότητα να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

Η Ρωσία εκφράζει ετοιμότητα να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία με βομβαρδιστικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, δήλωσε την Πέμπτη (18/07) ο Πρόεδρος της εταιρείας, Σεργκέι Τσεμέζοφ.


"Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας εκδηλώσουν επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε την πώληση Su-35", δήλωσε ο Τσεμέζοφ, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Rostec.

Χθες 17 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σε γραπτή δήλωση ανέφερε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθιστά αδύνατη την περαιτέρω συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναστείλει την απόφασή της αυτή που αφορά τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ- TASS/ΑΑΡ/ΜΚ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γεραπετρίτης σε Ολγκίν: Ώρα για ουσιαστική συζήτηση στο Κυπριακό – Επίκεντρο η πολυμερής της Νέας Υόρκης

Γεραπετρίτης σε Ολγκίν: Ώρα για ουσιαστική συζήτηση στο Κυπριακό – Επίκεντρο η πολυμερής της Νέας Υόρκης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία 'Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ενημέρωσε τον 'Ελληνα ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη για την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε κάποιες εκ των θεματικών που συμφωνήθηκαν στην πολυμερή διάσκεψη του Μαρτίου στην Γενεύη, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τη μη επίτευξη της αναμενόμενης προόδου σε άλλες θεματικές, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.