Η Ρωσία εκφράζει ετοιμότητα να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

Η Ρωσία εκφράζει ετοιμότητα να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία με βομβαρδιστικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, δήλωσε την Πέμπτη (18/07) ο Πρόεδρος της εταιρείας, Σεργκέι Τσεμέζοφ.


"Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας εκδηλώσουν επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε την πώληση Su-35", δήλωσε ο Τσεμέζοφ, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Rostec.

Χθες 17 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σε γραπτή δήλωση ανέφερε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθιστά αδύνατη την περαιτέρω συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναστείλει την απόφασή της αυτή που αφορά τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ- TASS/ΑΑΡ/ΜΚ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE