Τράμπ προς Τουρκία: «Δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35»

Τράμπ προς Τουρκία: «Δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35»

Ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε την Τρίτη (16/7) ότι δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να πωλήσουν μαχητικά F-35 στην Τουρκία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «τώρα λέμε στην Τουρκία, δεν θα σας πουλήσουμε μαχητικά αεροσκάφη F-35».

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε μπει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά, δουλεύουμε πάνω σ΄αυτό. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι πραγματικά δίκαιο».

Οι δηλώσεις μεταδόθηκαν από το pool των δημοσιογράφων που ήταν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε οποιαδήποτε μνεία σε κυρώσεις CAATSA, που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν τα υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Λίγο νωρίτερα, ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας Μάρκ Έσπερ, καταθέτοντας στην επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής επανέλαβε την πάγια στάση της Ουάσιγκτον ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές σε όλα τα επίπεδα, ότι αν η Τουρκία αποκτήσει τους S-400, τότε δεν θα πάρει τα F-35».

«Η Τουρκία είναι ένας παλιός και σημαντικός σύμμαχος, ωστόσο η επιδίωξη της να αποκτήσει τους S-400 υπονομεύει την ασφάλεια της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE