ΚΥΠΡΟΣ: Απεβίωσαν μέχρι την εκδίκαση των αγωγών τους – Δικαιώθηκαν μετά θάνατον

ΚΥΠΡΟΣ: Απεβίωσαν μέχρι την εκδίκαση των αγωγών τους – Δικαιώθηκαν μετά θάνατον

Εκδικάστηκαν και οι τελευταίες αγωγές από τις συνολικά 22 που είχαν καταχωρισθεί στο δικαστήριο, ατόμων που προσβλήθηκαν από καρκίνο, συνεπεία της λειτουργίας του εργοστασίου Άστρασολ στα Λατσιά.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», την Δευτέρα (15/7) εκδικάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, οι τρεις τελευταίες αγωγές κατά του εργοστασίου Άστρασολ, δύο γυναικών και ενός άνδρα που διέμεναν κοντά σε αυτό, το οποίο θυμίζουμε ότι κατασκεύαζε σόλες παπουτσιών και χρησιμοποιούσε διχλωρομεθάνιο, ουσία που αποδείχθηκε καρκινογόνα.

Το τραγικό των περιπτώσεων, είναι ότι οι αρχικοί ενάγοντες, δηλαδή τα πρόσωπα που προσβλήθηκαν από καρκίνο, έχουν αποβιώσει μέχρι την εκδίκαση και πλέον οι αγωγές τροποποιήθηκαν και προστέθηκαν σ’ αυτές οι εξαρτώμενοί τους, δηλαδή οι συγγενείς.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο επιδίκασε συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για όλους τους ενάγοντες. Τα ποσά είναι με τόκο από την ημέρα καταχώρησης της αγωγής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE