Ομόνοια: «Προδοτικό πραξικόπημα – Είχε ως συνέπεια τη βάρβαρη εισβολή»

Ομόνοια: «Προδοτικό πραξικόπημα – Είχε ως συνέπεια τη βάρβαρη εισβολή»

Η ανακοίνωση του σωματείου της Ομόνοιας για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος.

Αναλυτικά:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ καταδικάζει το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που οργανώθηκε από την ΕΟΚΑ Β´ και τη Χούντα των Αθηνών και είχε ως συνέπεια τη βάρβαρη εισβολή του τουρκικού Αττίλα.

Οι συνέπειες ακόμη ταλαιπωρούν τον Κυπριακό λαό και την πατρίδα μας. Η Τουρκία κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ συμπολίτες μας παραμένουν πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι και άλλοι περιμένουν να μάθουν την τύχη των αγνοουμένων αγαπημένων τους προσώπων.

Ο Κυπριακός λαός συνεχίζει τον αγώνα για δικαίωση. Αναμένει και αξίζει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE