Ερντογάν: Ο Τραμπ μπορεί να αντιπαρέλθει τις πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Ερντογάν: Ο Τραμπ μπορεί να αντιπαρέλθει τις πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ ,έχει την εξουσία να άρει τις ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 κι ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να βρει "κάποιον συμβιβασμό" στην όλη διαμάχη, μετέδωσε την Κυριακή (14/7) το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

"Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας", ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Haberturk.

Επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια "επιλογή αλλά μια υποχρέωση" αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναπαρήγαγαν τουρκικά ΜΜΕ, που συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

"Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας", υπογράμμισε ο Ερντογάν, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE