ΠΥΡΚΑΓΙΑ -ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ενδεχόμενο επέκτασης στις ελεύθερες περιοχές - Επικοινωνία με τα Ηνωμένα Έθνη

ΠΥΡΚΑΓΙΑ -ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ενδεχόμενο επέκτασης στις ελεύθερες περιοχές - Επικοινωνία με τα Ηνωμένα Έθνη

Σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, για πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στα κατεχόμενα, σε σημείο πίσω από τον λόφο του Άρωνα στην Αγλαντζιά.

 Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Κεττής, σε επιφυλακή βρίσκονται δύο οχήματα του Τμήματος Δασών και ένα της Πυροσβεστικής, για το ενδεχόμενο να κατευθυνθεί η πυρκαγιά προς τις ελεύθερες περιοχές. Στο σημείο έχει σπεύσει και η Αστυνομία, πρόσθεσε.
 
Είπε επίσης ότι οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν, αν η φωτιά επεκταθεί προς τη νεκρή ζώνη.

Υπενθυμίζουμε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στην κατεχόμενη Λευκωσία και πιο συγκεκριμένα πίσω από την περιοχή Άρωνα, λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής (14/7) και έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η φωτιά κατακαίει άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα.

 

*Φωτογραφία από Yeni Duzen


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.