Μνημόσυνα πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την εισβολή σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο

Μνημόσυνα πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την εισβολή σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο

Τελούνται την Κυριακή 14/7 σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο μνημόσυνα των πεσόντων κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974. Πολιτεία και κόμματα παρίστανται σε μνημόσυνα, τιμώντας τους πεσόντες υπέρ δημοκρατίας και πατρίδας.

 
Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, η Επίτροπος Ισότητας Ιωσηφίνα Αντωνίου και ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης εκπροσώπησαν την κυβέρνηση σε μνημόσυνα πεσόντων κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, αντίστοιχα.
 
Εξάλλου ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, είπε τον επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και μνήμης αγνοουμένων της κοινότητας Περιστερώνας.
 
Μνημόσυνα πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την εισβολή διοργάνωσαν επίσης Δήμοι. Εξάλλου, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τις μαύρες επετείους διοργανώνεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου ομιλητής είναι ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Το καθιερωμένο μνημόσυνο, για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, αύριο στις 8.30 το πρωί. Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας.

Εξάλλου στις 11 το πρωί της Δευτέρας 15/7 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE