ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε ο πόλεμος στο μπάσκετ

Ξεκίνησε ο πόλεμος στο μπάσκετ

Η FIBA είναι έτοιμη να έρθει σε μετωπική σύγκρουση πια με την Ευρωλίγκα και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το μέλλον.

Θα ξαναζήσουμε το σχίσμα, ή τελικά θα βρεθεί η λύση που θα φέρει και πάλι τη FIBA ως την διοργανώτρια των κορυφαίων συλλογικών διοργανώσεων; Επί της ουσίας πάντως, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία με τα συμπεράσματα από το Εκτελεστικό Γραφείο που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Γενεύη, τόνισε το εξής. "Στο Εκτελεστικό Γραφείο, επιδόθηκε μία αναφορά προόδου της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων κι αυτό άναψε το πράσινο φως να συνεχιστεί η εργασία κι αν κριθεί σκόπιμο από το πρότζεκτ να επενδυθεί ένα σημαντικό ποσό από τη FIBA και την FIBA Europe (προφανώς για την υλοποίηση του σχεδίου".

 Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το μπάσκετ είναι σε κρίση και η FIBA με την Ευρωλίγκα ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Η διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες κι από την στιγμή που ο Μπερτομέου, όπως δείχνει η στάση του είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί και να αποδεχτεί βασικά ζητήματα που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, τότε το σχίσμα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

 Η FΙΒA σε σχέση με την Ευρωλίγκα, που έχει προσπαθήσει να κάνει πολύ καλή δουλειά στο μάρκετινγκ της διοργάνωσης, υπερτερεί ως θεσμός και κυρίως στα οικονομικά μεγέθη. Βρίσκεται στην καλύτερη καμπή της από πλευράς οικονομικών δεδομένων και σίγουρα μπορεί να δελεάσει τις ομάδες προσφέροντας επιπλέον χρήματα από αυτά που δίνει η Ευρωλίγκα, τόσο για κάθε νίκη ξεχωριστά, όσο και για την κατάκτηση του τροπαίου.

  Οι Ελληνικές ομάδες έχουν πληρη επίγνωση του θέματος και ίσως βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες να αποφασίσουν σε ποια διοργάνωση θα θελήσουν να παίξουν. Φυσικά ο Τζόρντι Μπερτομέου δε θα εγκαταλείψει τη μάχη χωρίς να παλέψει και το σχίσμα (το δεύτερο τα τελευταία 15 χρόνια) ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, κάτι που για την ώρα δε μοιάζει πιθανό

www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top