ΥΠΟΙΚ: «Την αναπομπή νομοθεσιών για αναστολή εκποιήσεων»

ΥΠΟΙΚ: «Την αναπομπή νομοθεσιών για αναστολή εκποιήσεων»

Την αναπομπή των νομοθεσιών που ψήφισε σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων για προσωρινή αναστολή των εκποιήσεων μέχρι την έναρξη των αιτήσεων για το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» θα προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«Οι σημερινές αποφάσεις της Βουλής πιθανώς να ικανοποιούν πρόσκαιρα μερίδα της κοινής γνώμης, αλλά υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα εισηγηθώ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την αναπομπή τους. Με την ελπίδα ότι η Βουλή, ψύχραιμα και υπεύθυνα, θα επανεξετάσει τις αποφάσεις της», προσθέτει.

Η Βουλή ψήφισε νωρίτερα τις προτάσεις νόμων που κατέθεσαν κόμματα για προσωρινή αναστολή των εκποιήσεων μέχρι την έναρξη των αιτήσεων για το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» αλλά και την ολοκλήρωση της συζήτησης για βελτίωση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις και το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Οι δύο νόμοι εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με τους βουλευτές του ΔΗΣΥ να ψηφίζουν εναντίον.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του θέματος ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είχε καταθέσει πρόταση για αναβολή της ψήφισης των προτάσεων, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE