ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης το κείμενο των μέτρων κατά της Τουρκίας

Ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης το κείμενο των μέτρων κατά της Τουρκίας

Έληξε χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από οποιοδήποτε κράτος μέλος, το απόγευμα της Παρασκευής 12/07, στις Βρυξέλλες, η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής του προσχεδίου των συμπερασμάτων των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες παράνομες ενέργειες της εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές, εφόσον η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής έληξε χωρίς να εκφραστoύν αντιρρήσεις από οποιοδήποτε κράτος μέλος, πλέον το κείμενο το οποίο επεξεργάστηκαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 28 Κρατών Μελών της ΕΕ (COREPER) οδηγείται ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών (FAC), τη Δευτέρα για υιοθέτηση.

Ως προς την ουσία των μέτρων, όπως αναμενόταν εκ των κειμένων που είχε εισηγηθεί η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, προβλέπεται η περικοπή κοινοτικών κονδυλίων ύψους 146 εκ. ευρώ από τα προενταξιακά κονδύλια της Τουρκίας (ΙPA-II  κάτι που έχει προβλεφθεί ήδη στη γενική θέση του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2020), το πάγωμα της επενδυτικής δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Τουρκία, το πάγωμα της αεροπορικής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας  και η ακύρωση μιας σειράς διαλόγων υψηλού επιπέδου ΕΕ- Τουρκίας.

Οι 28 θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα καλούν την Ύπατη Εκπρόσωπο και την Επιτροπή να συνεχίσουν την εργασία τους για ενδεχόμενα στοχευμένα μέτρα υπό το φως των συνεχιζόμενων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top