Χαμπέρτουρκ: Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε λειτουργία οι S400

Χαμπέρτουρκ: Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε λειτουργία οι S400

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου σχεδιάζεται να τεθούν σε λειτουργία οι S400, αναφέρουν πηγές της τουρκικής εφημερίδας Χαμπέρτουρκ σύμφωνα με την οποία λόγω των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο τελικά μεταφέρθηκαν από σήμερα και τμήματα των ραντάρ του ρωσικού συστήματος.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, κατά την πρώτη μεταφορά αναμενόταν να φτάσουν μόνο τμήματα των πυραύλων και της πλατφόρμας και μετά την εγκατάσταση του συστήματος θα έφταναν και τα ραντάρ.

Τελικά όμως μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και ως αποτέλεσμα έντονων διπλωματικών επαφών τελικά έφτασαν και τα ραντάρ, σύμφωνα με τις πηγές της Χαμπέρτουρκ.

Όπως αναφέρεται ήδη στις 28 Ιουνίου έφτασε στην Τουρκία εννιαμελής ομάδα για την εγκατάσταση του ρωσικού συστήματος ενώ αναμένεται άλλη μια ομάδα 60 ατόμων.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες σε δύο πόλεις για την εγκατάσταση των S400 και επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός είναι να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE