Συλλυπητήρια Σχοινά εκ μέρους Γιούνκερ για τα θύματα της Χαλκιδικής

Συλλυπητήρια Σχοινά εκ μέρους Γιούνκερ για τα θύματα της Χαλκιδικής

Τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα θύματα του τυφώνα της Χαλκιδικής, μετέφερε την Πέμπτη 11/07 ο  Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος, ο οποίος προσωπικά κατάγεται από την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, επανέλαβε την ανακοίνωση του Επιτρόπου Στυλιανίδη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις και η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. Ο αρμόδιος, μεταξύ άλλων και για το νέο σύστημα πολιτική προστασίας rescEU, Επίτροπος δήλωσε ότι "η σκέψη μου είναι με τα θύματα και όλους όσους έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική", εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης πραγματοποιεί ομιλία στο 16ο Διεθνές Συνέδριο στο Batumi της Γεωργίας. Στο περιθώριο των εορτασμών της 10ης επετείου της ενισχυμένης ανατολικής εταιρικής σχέσης, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα υπογραμμίσει τη σημασία που διαδραματίζει η ισχυρότερη πολιτική προστασία και διαχείριση των κινδύνων καταστροφών στη συνεργασία της ΕΕ με τους ανατολικούς γείτονές της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γεωργία, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας, τους Υπουργούς Εξωτερικών και με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE