Λουτ προς Πρόεδρο Αναστασιάδη: Επιθυμία Γκουτέρες να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό

Λουτ προς Πρόεδρο Αναστασιάδη: Επιθυμία Γκουτέρες να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό

Την επιθυμία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα. Λουτ την Τετάρτη. Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στον λογαριασμό του Προέδρου Αναστασιάδη στο twitter, συμφωνήθηκε ότι η κα. Λουτ θα επισκεφτεί σε περίπου τρεις εβδομάδες την Κύπρο, για να συνεχιστεί η προσπάθεια για το Κυπριακό.

Αναμένεται ότι η αξιωματούχος του ΟΗΕ θα επιμείνει στη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ενώ δεν αποκλείεται να προηγηθούν επαφές της κα. Λουτ με τις εγγυήτριες δυνάμεις, προτού έρθει στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ: Η πολιτική αδράνεια έχει ταυτιστεί με το κόμμα

Απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ: Η πολιτική αδράνεια έχει ταυτιστεί με το κόμμα

Μετά τις επικρίσεις που διατυπώνει το ΑΚΕΛ αναφορικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την υπόθεση των ελαττωματικών αερόσακων TAKATA, η Κυβέρνηση προχωρεί σε απάντηση μέσω γραπτής δήλωσης του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.