ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχεί η Μόσχα για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Ανησυχεί η Μόσχα για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Με ανησυχία παρακολουθεί τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ η Μόσχα, κάτι που εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την αποστολή του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου για έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή.

«Σε σχέση με τις αναφορές για την επίσκεψη ενός ακόμη τουρκικού πλοίου για διενέργεια γεωλογικών ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις σε αυτήν την περιοχή» σημειώνεται αρχικά στην ανακοίνωση της Μόσχας.

«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου μπορεί μόνο να εμποδίσει τις συνθήκες για διαρκή, βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Προτρέπουμε όλες τις χώρες να απέχουν από βήματα που οδηγούν σε κλιμάκωση μιας πιθανότητας για κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πολιτική σοφία, και να καταβάλουν προσπάθειες για επίλυση οποιασδήποτε διένεξης μέσω διαλόγου και σεβασμού στα συμφέροντα της κάθε πλευράς», προσθέτει η Μόσχα και επισημαίνει ότι υπάρχει προφανής ανάγκη για επανέναρξη της δικοινοτικής διαπραγματευτικής διαδικασίας για μια διευθέτηση στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό.

«Με στόχο την εξεύρεση λύσεων στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ. Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top