Ιστορικές στιγμές για την Εθνική Γυναικών! Όλοι στο Παφιακό…

Ιστορικές στιγμές για την Εθνική Γυναικών! Όλοι στο Παφιακό…

Πρωτόγνωρες στιγμές ζουν στην Εθνική Γυναικών.

Η πρώτη τους ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές τουρνουά, συνοδεύτηκε και από την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και το γεγονός αυτό γεμίζει όλους με ενθουσιασμό και ικανοποίηση.

H Εθνική Γυναικών που μέχρι πρόσφατα έδινε 1-2 παιχνίδια τον χρόνο, κλήθηκε να παίξει τρεις αγώνες σε διάστημα τεσσάρων ημερών και ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκαν οι ποδοσφαιρίστριες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο απολογισμός των τριών νικών σε τρεις αγώνες στη φάση των ομίλων αντικατοπτρίζει πλήρως την προσπάθεια που κατέβαλαν μέχρι τώρα και η πρόκριση στον τελικό, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση.

Από τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την εντελώς άγνωστη ομάδα του Μπαχρέιν, έδειξαν αποφασισμένες να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δόθηκε από την ΚΟΠ για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση και να δείξουν πως το Γυναικείο ποδόσφαιρο σε Εθνικό επίπεδο έχει κάνει βήματα προόδου.

Με τον ίδιο τρόπο συνέχισαν και στους υπόλοιπους αγώνες με Μάλτα και Αζερμπαϊτζάν και μέσα από ένα αμφίρροπο όμιλο, τερμάτισαν στην πρώτη θέση χωρίς απώλειες βαθμών.

Πλέον, η νέα πρόκληση που έχουν ενώπιον τους είναι η Εθνική Ελλάδας. Η κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του τουρνουά (βρίσκεται στην 69η θέση της κατάταξης της FIFA και η Κύπρος στην 110η ) είναι ασφαλώς το φαβορί στον τελικό της Τετάρτης, όμως, σε ένα τέτοιο αγώνα όλα μπορούν να συμβούν.

«Πάμε στον τελικό ως το μεγάλο αουτσάιντερ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε τις δικές μας πιθανότητες. Η προσπάθεια της ομάδας στους προηγούμενες αγώνες μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να πάρουμε ακόμη και την πρώτη θέση, χωρίς να σημαίνει πως θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε» είναι το σχόλιο του προπονητή της ομάδας Άντρου Βασιλείου ενόψει του αγώνα της Τετάρτης.

Η ομάδα μας μπήκε σε ρυθμούς τελικού από σήμερα με προπόνηση που έγινε το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας. Παρά την κούραση από την χθεσινή υπερπροσπάθεια, η προπόνηση έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα αφού η πρόκριση στον τελικό, δίνει σε όλους ένα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια. 

Ο τελικός θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00 στο Παφιακό και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.