ΛΕΜΕΣΟΣ: Στον Γεν.Εισαγγελέα υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς – 456 χιλιάδες η αποζημίωση

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στον Γεν.Εισαγγελέα υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς – 456 χιλιάδες η αποζημίωση

Η υπόθεση, που αφορά την χρονιά 1999, παραπέμπεται στον Γενικό Εισαγγελέα για να επιδικάσει τις σοβαρές αποζημιώσεις που αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η υπόθεση είχε οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε 20 χρόνια μετά, να επιδικάσει σοβαρές αποζημιώσεις ύψους 456 χιλιάδων ευρώ, υπέρ του 45χρονου, πλέον, άνδρα που πριν από 20 χρόνια υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων παραπέμπει την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα ούτως ώστε να μελετηθεί το ενδεχόμενο να διοριστούν ποινικοί ανακριτές για την εν λόγω υπόθεση.

Οι βαριές κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι εν λόγω αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα πρέπει να εξεταστούν από την Νομική Υπηρεσία και να διαπιστωθεί κατά πόσον δικαιολογείται η έναρξη ποινικής ανάκρισης, 20 χρόνια μετά, αλλά και κατά πόσον είναι εύκολο να αποδειχθούν τα γεγονότα και να εντοπιστούν τεκμήρια.

Πάντως, όσον αφορά τον αρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο ίδιος ζήτησε έκθεση μέσα από την οποία θα μελετήσει το ιστορικό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το Ιατροσυμβούλιο, το οποίο εξέτασε τον παραπονούμενο, διαπιστώθηκε ότι μετά τα περιστατικά, ο παραπονούμενος εκδήλωσε διαταραχές από ψυχοτραυματικό στρες, έγινε ιδιαίτερα επιθετικός με τους αστυνομικούς, παρουσιάζει άγχος και τάσεις αυτοκαταστροφής, ενώ δεν βρίσκεται πλέον σε θέση να εργαστεί. 

Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι ο νεαρός να έχει απομονωθεί στο σπίτι του αφού η οικογένεία του (έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού) έχει διαλυθεί.

Τα περιστατικά βίας συνέβησαν τον Ιούλιο του 1999 όταν ο εν λόγω πολίτης βρισκόταν σε ηλικία, τότε, 25 ετών, με το πρώτο περιστατικό να είχε λάβει χώρα στην Πλατεία Ηρώων στην Λεμεσό και το δεύτερο σε αστυνομικό σταθμό της επαρχίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 25χρονος, τότε παραπονούμενος, βρισκόταν με φιλικό πρόσωπο εντός αυτοκινήτου στη θέση του συνοδηγού, όταν αστυνομικοί του επιτέθηκαν με μανία γιατί όπως υποστήριξαν, ο οδηγός του αυτοκινήτου τους είχε κορνάρει ώστε να αφήσουν ελεύθερο το οδόστρωμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE