ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Μετά τις εκλογές...έρχεται το Eurogroup!

ΕΛΛΑΔΑ: Μετά τις εκλογές...έρχεται το Eurogroup!

Λίγες ώρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, κι όμως το Eurogroup θα συζητήσει σήμερα την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

H τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα αποτελεί το πρώτο θέμα του σημερινού Eurogroup, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα αποτελέσματα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, αν και, όπως σημειώνεται, η συγκεκριμένη έκθεση δεν συνδέεται με κάποια απόφαση σχετικά με την ενεργοποίηση της δεύτερης δεσμίδας των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους

Η απόφαση για τα εν λόγω μέτρα συνδέεται με την τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί το φθινόπωρο. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης, οι υπουργοί αποφάσισαν να διεξάγουν συζήτηση για την Ελλάδα, μία μόλις ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να «στείλουν το σωστό μήνυμα» στη νέα κυβέρνηση.

Εξάλλου, στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να συζητηθεί η δημοσιονομική κατάσταση στην ευρωζώνη συνολικά και οι προοπτικές για το 2020, ενώ οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την απόφαση της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα να μην κινήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) για την Ιταλία.

Μεταξύ άλλων στα υπόλοιπα θέματα περιλαμβάνεται ενημέρωση για τη διαδικασία διορισμού της Κριστίν Λαγκάρντ ως επόμενης Προέδρου της ΕΚΤ και η Εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης σε συνέχεια της συνόδου κορυφής του Ιουνίου του 2019.

Από Euronews 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top