Με νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίζεται η υπόθεση Aristo

Με νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίζεται η υπόθεση Aristo

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία Αristo με νέους μάρτυρες κατηγορίας.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η αντεξέταση των μαρτύρων Χαρίτας Χαραλάμπους, που εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λεμεσό που συνεργάστηκε με την εταιρεία το 2009, Στέφανου Ρουσιά  Πολεοδόμο – εκτιμητή Χωρομετρίας του κτηματολογίου και Σοφοκλή Σοφοκλέους, που εργάζεται ως Ανώτερος Τεχνικός στο Δήμο Πάφου πολιτικός μηχανικός.

Η μάρτυρας, Χαρίτα Χαραλάμπους, υιοθέτησε και ανέγνωσε τις καταθέσεις της χωρίς ωστόσο να της υποβληθεί οποιαδήποτε ερώτηση τόσο από τον κ. Νίνο Κέκκο όσο και από τους συνηγόρους της άλλης πλευράς.

Ο επόμενος  μάρτυρας που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή, Στέφανος Ρουσιάς, κατέθεσε έκθεση την οποία συνέταξε και η οποία αφορά την εκτίμησης γης του υπολειπόμενου υπό παραχώρηση χώρου πρασίνου.

Ο κ. Κέκκος υπέβαλε αριθμό διευκρινιστικών ερωτήσεων προς τον μάρτυρα, οι οποίες εστιάστηκαν κυρίως στην έκθεση.

Εν συνεχεία, ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ποινικολόγο Γιώργο Παπαϊωάννου κατά την οποία ο μάρτυρας δέχτηκε ότι το 48% των υπό διαχωρισμό οικοπέδων εμπίπτουν στην Πολεοδομική Ζώνη, Κα7, με Συντελεστή Δόμησης 60% και το υπόλοιπο 52%  των υπό διαχωρισμό οικοπέδων εμπίπτει σε άλλη Πολεοδομική Ζώνη, Κα8, με ψηλό Συντελεστή Δόμησης 80%.

Ο επόμενος  μάρτυρας της Κατηγορούσας Αρχής, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Ανώτερος τεχνικός του Δήμου Πάφου, ανέγνωσε και κατέθεσε ως τεκμήρια τις γραπτές του καταθέσεις, στις οποίες αναφέρει ότι ο ίδιος δεν προέβαινε σε ελέγχους πριν το 2013.

Αντεξεταζόμενος από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ο μάρτυρας συμφώνησε ότι η εταιρεία ενεργούσε με επαγγελματισμό και με συνέπεια και ειδικά η Ρούλα Αριστοδήμου την οποία επαινεί ακόμα και σήμερα και ότι η εταιρεία ανέμενε να πράξουν το ίδιο και οι τεχνικές υπηρεσίας και οι Αρχές.

Εν συνεχεία ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του τέως δημοτικού Μηχανικού, δικηγόρο Ηλία Στεφάνου και αποδέχτηκε ότι σε μεγάλες αναπτύξεις κάνει έλεγχους.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους εγγύησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE