ΤΟΥΡΚΙΑ: Δεν απάντησε ο Ντεμιρ αν θα μεταφέρουν τους S-400 στην κατεχόμενη Κύπρο- 'Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός'

ΤΟΥΡΚΙΑ: Δεν απάντησε  ο Ντεμιρ αν θα μεταφέρουν τους S-400 στην κατεχόμενη Κύπρο- 'Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός'

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός για τοποθέτηση των S400 με στόχο την αλλαγή των ισορροπιών στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε την Πέμπτη 4/7 ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ μιλώντας σε πάνελ για την ενέργεια στην Άγκυρα. 



Ο Ισμαήλ Ντεμίρ ο οποίος ρωτήθηκε εάν οι S400 θα τοποθετηθούν είτε στην Μεσόγειο είτε στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι “ασφαλώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αξιολογήσουν πού θα τοποθετηθεί το σύστημα (των S400)”, προσθέτοντας ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός για τοποθέτηση των S400 ώστε να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο”. Ωστόσο ανέφερε ότι “η Τουρκία έχοντας στο χέρι της ένα προϊόν μπορεί την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος να κινηθεί είναι ένα θέμα που μπορεί να το αποφασίσει με βάση τις συνθήκες”.

Ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ανέφερε ακόμη ότι οι S400 θα φτάσουν στην Τουρκία την δεύτερη βδομάδα του Ιουλίου. “Θα το δείτε όταν θα έρθουν την άλλη βδομάδα. Ο Πρόεδρος έδωσε μια ημερομηνία. Είμαστε στην πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, την δεύτερη βδομάδα θα δείτε ότι θα έρθουν”, ανέφερε.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE