ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλη φωτιά στην Έυβοια- Εκκενώθηκε χωριό

ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλη φωτιά στην Έυβοια- Εκκενώθηκε χωριό

Ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά στην περιοχή Μανίκια Ευβοίας, όπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ελλάδα η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη 4/7 σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μανίκια, κοντά στο Αλιβέρι στην Εύβοια

Οι πυροσβέστες δίνουν αυτή την ώρα μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στην περιοχή του  Μακρυχωρίου ενώ κοντά στο σημείο υπάρχουν σπίτια.

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής.


 
Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. 

Η φωτιά μέχρι αυτή την ώρα (16:30) καίει ξερά χόρτα, γεγονός που κάνει γρήγορη την επέκταση της ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί ζημιές κι η πυροσβεστική εκτιμά πως δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν κατοικίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.