ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mάρος Σέφτσοβιτς για ΑΟΖ: 'Διαβεβαιώνω του πολίτες της Κύπρου ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε'

Mάρος Σέφτσοβιτς για ΑΟΖ: 'Διαβεβαιώνω του πολίτες της Κύπρου ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε'

Τη διαβεβαίωσή του προς τους πολίτες της Κύπρου ότι "θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε", αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσέφερε σήμερα από το Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο Μάρος Σέφτσοβιτς, Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, μιλώντας εκ μέρους του Προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, ο οποίος συναντάται στις Βρυξέλλες την ίδια ώρα με τη διάδοχό του Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, απευθυνόμενος στους Ευρωβουλευτές και περιγράφοντας τις αποφάσεις του τελευταίου τακτικού (20-21) και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (30) δήλωσε: "Και τώρα λίγα λόγια για τα υπόλοιπα θέματα που συζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρώτον θέλω να επαναβεβαιώσω την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο σε σχέση με την συνεχιζόμενη παράνομη γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ήταν ο πρώτος που δήλωση, ήδη από το Σίμπιου, ότι σε αυτό το θέμα `είμαι Κύπριος` και είμαι χαρούμενος που στο ευρωπαϊκό συμβούλιο όλα τα Κράτη Μέλη μίλησαν με μία φωνή και είπαν είμαστε όλοι Κύπριοι".

O Mάρος Σέφτσοβιτς συμπλήρωσε: "Η Κομισιόν πλέον υποστηρίζει αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης, εργαζόμενη πάνω σε στέρεα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε και διαβεβαιώνω του πολίτες της Κύπρου ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Η ΕΕ θα σταθεί σε πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο".

Τέλος ο Μάρος Σέφτσοβιτς, προσέφερε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, χαρακτηρίζοντάς τον ως "έναν άνθρωπο που μοιραζόταν την αγάπη του για την Ευρώπη και την Κύπρο όπως και εμείς".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top