ΘΡΙΑΜΒΟΣ για τη Μαρία Σάκκαρη! Προκρίθηκε ξανά στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον και… βλέπει ΨΗΛΟΤΕΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
03.07.2019 - 18:00
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στον δεύτερο αγώνα της στο ιστορικό τουρνουά του Λονδίνου, ξεπερνώντας το εμπόδιο της φορμαρισμένης Μαρί Μπούζκοβα, που προερχόταν από τέσσερις σερί νίκες, χωρίς μάλιστα απώλεια σετ!
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, χρειάστηκε μόλις 67 λεπτά για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 6-4, 6-1, επιστρέφοντας στον 3ο γύρο του Wimbledon για δεύτερη φορά, μετά το 2017.
Eκεί, θα βρει απέναντί της το Νο8 του ταμπλό, Ελίνα Σβιτολίνα που πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές με αντίπαλο την Μαργκαρίτα Γκασπαριάν.
Η Ουκρανή βρισκόταν πίσω στα σετ (5-7) ενώ προηγούνταν με 6-5 στο 2ο σετ, όταν η Ρωσίδα αντίπαλός της εγκατάλειψε λόγω τραυματισμού.
Σοβαρή, πειθαρχημένη και με εξαιρετικές αντιδράσεις στα δύσκολα του 1ου σετ, η Σάκκαρη επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, προσθέτοντας πολύτιμους πόντους στη συγκομιδή της.
Με την πρόκριση στον 3ο γύρο, η Σάκκαρη ισοφαρίζει το career high στο live ranking της WTA (No29) και έδειξε ότι έχει τα φόντα για μια μεγάλη διάκριση στο χορτάρι του Wimbledon.
Η Μαρία δεν έχει καταφέρει να περάσει ποτέ στον 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.
Το break της Μπούζκοβα στο 5ο game (3-2) του εναρκτήριου σετ, δεν πτόησε την Μαρία η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δύο ευκαιρίες στο σερβίς της 20χρονης Τσέχας, απαντώντας άμεσα αρχικά (3-3) και κάνοντας το 6-4.
Με πολύ καλή ψυχολογία στο 2ο σετ, η 23χρονη Αθηναία σημείωσε άλλα δύο breaks σε ισάριθμες ευκαιρίες, στο 4ο (3-1) και 6ο (5-1) game του 2ου σετ, ολοκληρώνοντας με στυλ τη σπουδαία νίκη της.
Γρήγορη πρόκριση στον 3ο γύρο εξασφάλισε και η πρώην ημιφιναλίστ της διοργάνωσης, Βικτόρια Αζαρένκα που επικράτησε 6-2, 6-0 της Άιλα Τομλιάνοβιτς σε μόλις 62 λεπτά αγώνα.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.