Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επιλέγοντας Ούρσουλα ΦοντερΛάιεν στην Κομισιόν, Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επιλέγοντας Ούρσουλα ΦοντερΛάιεν στην Κομισιόν, Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε για τη μελλοντική ηγεσία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, όπως γνωστοποίησε λίγο νωρίτερα μέσω ανάρτησης του στο twitter o Ντόναλτ Τουσκ.

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνερχόταν στις Βρυξέλλες επιλέγοντας τελικά την Ούρσουλα Φοντερ Λάιεν (Γερμανία ΕΛΚ) για την Προεδρία της Κομισιόν, την Κριστίν Λαγκάρντ (Γαλλία, ΕΛΚ) για την Προεδρία της ΕΚΤ, τον Σαρλ Μισέλ (Βέλγος Φιλελεύθερος) για την Προεδρία του Συμβουλίου και τον Ζοζέπ Μπορέλ (Ισπανός Σοσιαλιστής) για τη θέση του Υπάτου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.