Στέλνουν αγωγές σε τρεις εταιρείες που εμπλέκονται στις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Στέλνουν αγωγές σε τρεις εταιρείες που εμπλέκονται στις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Κύπρος έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά τριών εταιρειών που εμπλέκονται στις γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στα δυτικά του νησιού, για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας της, ανέφερε την Τρίτη υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters,  οι εταιρείες αυτές δεν έχουν κατονομαστεί. Αυτό που αναφέρθηκε είναι πως δεν είναι τουρκικές.

"Εχουμε ήδη ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά εταιρειών που συνεργάζονται με την Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO)", είπε ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Είπε ακόμη πως "είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το ίδιο με το Γιαβούζ".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE