Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ ΥΠΕΞ Κυπριακής Δημοκρατίας και Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ ΥΠΕΞ Κυπριακής Δημοκρατίας και Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Την Παρασκευή 28.06.2019 υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της ηγεσίας του ΥΠΕΞ και της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις δεσμεύτηκε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας να στηρίξει, μέσω της ακαδημαϊκής αριστείας και έρευνας σε τομείς αιχμής γνώσης και καινοτομίας, της ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης των Προγραμμάτων σπουδών του καθώς και την διεθνοποίηση της φοιτητικής του κοινότητας, τους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Καθηγητής Παντελής Σκλιάς δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το πλαίσιο συνεργασίας που δημιουργείται. Έχοντας αναπτύξει νέα πρωτοπόρα προγράμματα σε αντικείμενα αιχμής και ενδυναμωθεί με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό έχουμε την ικανότητα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας καθώς και τεχνογνωσία σε εξειδικευμένα ζητήματα που άπτονται των βασικών προτεραιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής της Δημοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο το Πανεπιστήμιο Νεάπολις συμβάλλει έμπρακτα στην εν γένει ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και την προβολή των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE