Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες διακόπηκε την Δευτέρα (1/7) για να συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη (2/7) με αποκλειστικό αντικείμενο την επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τς ηγετικές θέσεις στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Τη διακοπή της Συνόδου Κορυφής μέχρι την Τρίτη στις 12 ώρα Κύπρου, ανακοίνωσε μέσω Twitter o Πρέμπεν Αμάν, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν την Δευτέρα (1/7) να συμφωνήσουν ποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε αξιωματούχος. Ερωτηθείς μετά τη διακοπή των συνομιλιών της συνόδου κορυφής ποιο είναι το προβληματικό σημείο, ο αξιωματούχος δήλωσε: «Ολόκληρο το πακέτο».

Διπλωματική πηγή δήλωσε εξάλλου πως την επίτευξη συμφωνίας εμπόδισαν επιφυλάξεις εκ μέρους της Ιταλίας, της Κροατίας, της Λετονίας και της Ουγγαρίας.

Σημείωνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση της Τρίτης (2/7) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λόγω ατυχήματος, δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Οι Προέδροι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ θα συναντηθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ενόψει της επικείμενης κοινής σύσκεψης των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο Οργανώσεων την ερχόμενη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα της ΑΤΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE