ΕΚΡΗΞΗ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ: Δεν συμφωνεί ο Πενταράς ότι επρόκειτο για ‘μη επανδρωμένο’ – Εξηγεί γιατί

ΕΚΡΗΞΗ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ: Δεν συμφωνεί ο Πενταράς ότι επρόκειτο για ‘μη επανδρωμένο’ – Εξηγεί γιατί

Δεν συμμερίζεται τη θέση ότι το αντικείμενο που κατέπεσε στον Πενταδάκτυλο λίγο μετά τα μεσάνυκτα, σείοντας τη Λευκωσία, ήταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος του συριακού στρατού. Ο λόγος για τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία, Ανδρέα Πενταρά.

Αν και σε δηλώσεις του στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ (01/07) δεν παρουσιάστηκε απόλυτα βέβαιος, εντούτοις παρέθεσε κάποιους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι πρόκειται για πύραυλο του συστήματος S200:

1. Όπως εξήγησε, από τις φωτογραφίες διέκρινε βάση πυραύλου, ο οποίος έφερε και πτερύγια. Με απλά λόγια, τα συντρίμμια του αντικειμένου δεν ομοιάζουν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
2. Γνωρίζει ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί τέτοιου τύπου σύστημα για την αεράμυνά του.
3. Εξήγησε, ακόμη, ότι αν ήταν μη επανδρωμένο όπως ισχυρίστηκαν και «αξιωματούχοι» στα κατεχόμενα, η ισχύς της έκρηξης δεν δικαιολογείται. «Θα έπρεπε να είναι μη επανδρωμένο που έφερε επιθετικό εξοπλισμό και απ΄ ό,τι γνωρίζουμε ο συριακός στρατός δεν χρησιμοποιεί τέτοιου τύπου drones» ανέφερε ανάμεσα σ΄ άλλα.

Κατά τ΄ άλλα, σημείωσε ότι την ώρα εκείνη το Ισραηλ πραγματοποιούσε αεροπορικές επιχειρήσεις σε βάρος της Συρίας με αποτέλεσμα η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας να δραστηριοποιηθεί.

«Κατά πάσα πιθανότητα είτε από κάποιο κατασκευαστικό λάθος του πυραύλου είτε από τα ηλεκτρονικά αντίμετρα που δημιουργούνται από τον επιτιθέμενο, ο πύραυλος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στον Πενταδάκτυλο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυπη πενταμερή, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου και η ε/κ πλευρά η οποία ετοιμάζει τις αποσκευές της για να μεταβεί στην Ελβετία σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για το κυπριακό, έχει χαμηλές προσδοκίες, για μια διάσκεψη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE