Ιζτζιάν: «Μη αποδεκτή η θέση της «κυβέρνησης» για τα Βαρώσια»

Ιζτζιάν: «Μη αποδεκτή η θέση της «κυβέρνησης» για τα Βαρώσια»

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η θέση της «κυβέρνησης» για την «πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν θεωρώντας ότι στόχος τους είναι να απασχολούν απλά την κοινή γνώμη και να επωφεληθεί από αυτό η κατάσταση μη λύσης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ιζτζιάν μίλησε για «νοοτροπία κατακτητή» από τον Ερσίν Τατάρ παραπέμποντας στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» ότι τα Βαρώσια θα γίνουν Λας Βέγκας, την έκκλησή του σε Τούρκους επενδυτές να επενδύσουν στα Βαρώσια και πως «θα επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν έρθει πρόταση για δύο κράτη».

Τα ψηφίσματα 550-789 του ΣΑ του ΟΗΕ, είπε, έχουν απαγορεύσει τον εποικισμό, λέγοντας ότι η λογική να γίνει καταγραφή στα Βαρώσια, να διαπιστωθούν οι περιουσίας των οθωμανικών βακούφικων και να ανοίξουν υπό τ/κ διοίκηση, είναι εκτός διεθνούς δικαίου. Αυτό που πρέπει να γίνει, κατέληξε, είναι να επαναρχίσουν οι συνομιλίες με βάση το πλαίσιο Γκουτέρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE