Έστειλε επιστολή σε Γκουτέρες ο Πρόεδρος – Θέλει να δει Ακιντζί

Έστειλε επιστολή σε Γκουτέρες ο Πρόεδρος – Θέλει να δει Ακιντζί

Στις 14 Ιουνίου 2019, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, με σκοπό την επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών.

Μιλώντας στο «Κανάλι 6» ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε την αποστολή της επιστολής του Προέδρου και επισήμανε ότι σε αυτή αναφέρονται τρεις τρόποι που ίσως μπορούν να βοηθήσουν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Οι τρεις τρόπου που αναφέρει ο Πρόεδρος στην επιστολή είναι:

  • Συνάντηση με Ακιντζί στην παρουσία Λουτ
  • Συνάντηση με Ακιντζί στην παρουσία Γκουτέρες
  • Συνάντηση με την σύνθεση που υπήρχε στο Κραν Μοντανά

Ο υπουργός Εξωτερικών, εξήγησε ότι οποιοσδήποτε από τους πιο πάνω τρόπους μπορεί να υλοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση όμως να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE