Έστειλε επιστολή σε Γκουτέρες ο Πρόεδρος – Θέλει να δει Ακιντζί

Έστειλε επιστολή σε Γκουτέρες ο Πρόεδρος – Θέλει να δει Ακιντζί

Στις 14 Ιουνίου 2019, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, με σκοπό την επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών.

Μιλώντας στο «Κανάλι 6» ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε την αποστολή της επιστολής του Προέδρου και επισήμανε ότι σε αυτή αναφέρονται τρεις τρόποι που ίσως μπορούν να βοηθήσουν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Οι τρεις τρόπου που αναφέρει ο Πρόεδρος στην επιστολή είναι:

  • Συνάντηση με Ακιντζί στην παρουσία Λουτ
  • Συνάντηση με Ακιντζί στην παρουσία Γκουτέρες
  • Συνάντηση με την σύνθεση που υπήρχε στο Κραν Μοντανά

Ο υπουργός Εξωτερικών, εξήγησε ότι οποιοσδήποτε από τους πιο πάνω τρόπους μπορεί να υλοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση όμως να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE