Ομολόγησε ο ακροδεξιός που δολοφόνησε Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό στη Γερμανία

Ομολόγησε ο ακροδεξιός που δολοφόνησε Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό στη Γερμανία

Εξυχνιάσθηκε την Τετάρτη 26/6 η πρώτη πολιτική δολοφονία από ακροδεξιούς τις τελευταίες δεκαετίες.

 

Ένας 45χρονος που είχε συλληφθεί και ανακρίνονταν εδώ και ημέρες, ομολόγησε πως είναι ο δολοφόνος του Χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, Βάλτερ Λίπκε, ο οποίος ήταν επικεφαλής των διοικητικών υπηρεσιών της πόλης του Κάσσελ.

Ο Λίπκε δολοφονήθηκε στις 2 Ιουνίου, στο σπίτι του, με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Την ομολογία του δολοφόνου ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος και χαρακτήρισε το δράστη ιδιαίτερα επικίνδυνο ακροδεξιό, ενώ πρόσθεσε πως οι έρευνες θα συνεχισθούν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο δράστης ενήργησε μόνος του ή είχε και συνεργούς.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε καταδικασθεί για διάφορες πράξεις βίας, ενώ υπήρξε και μέλος διάφορων ακροδεξιών οργανώσεων, όπως του νεοναζιστικού κόμματος, NPD, το οποίο έχει και στενές σχέσεις με την ελληνική «Χρυσή Αυγή».

Ο Λίπκε φέρεται πως δολοφονήθηκε για τις ιδέες πού είχε στο μεταναστευτικό, καθώς το 2015 υποστήριζε σε ομιλίες του την ανάγκη παροχής ασύλου σε πρόσφυγες, λέγοντας «πως αυτές είναι οι αξίες της δημοκρατίας στη Γερμανία και όποιος δεν δέχεται τις αξίες αυτές να σηκωθεί να φύγει από τη χώρα».

Μετά τις δηλώσεις του αυτές ο Λίπκε είχε δεχθεί χιλιάδες φραστικές επιθέσεις στο διαδίκτυο από ακροδεξιούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE