Δαμιανού για ΚΑΡΤΑ: «Δύο προτάσεις για κατάργηση ή αναστολή – Δεν μπορεί να εφαρμοστεί»

Δαμιανού για ΚΑΡΤΑ: «Δύο προτάσεις για κατάργηση ή αναστολή – Δεν μπορεί να εφαρμοστεί»

Ο Άριστος Δαμιανού μέλος επιτροπής Νομικών τη Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ, με δηλώσεις του στον Super Sport Fm 104.0, αναφέρθηκε στην κάρτα φιλάθλου.

Αναλυτικά:  

To αρχικό του σχόλιο: «Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές για να μπορέσει να εφαρμοστεί το μέτρο. Υπάρχει γενικό πρόβλημα με την ασφάλεια των σταδίων. Μόνο ένας αριθμός σταδίων πληρεί τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε ως Βουλή να προσπερνούμε αυτό το δεδομένο. Θα πρέπει να πούμε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο. Θα δούμε την ερχόμενη Τετάρτη το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας για να ασκηθεί και πίεση για να γίνουν τα έργα που απαιτούνται για την ασφάλεια στα γήπεδα. Υπάρχει ένας νόμος που δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Τι εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής; «Εντοπίστηκαν τα προβλήματα και έχουμε πει ότι οι υπηρεσίες θα ετοιμάσουν ένα προσχέδιο και την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθούν τελικές αποφάσεις από την Επιτροπή Νομικών και θα πάνε στη Βουλή. Ήδη υπάρχουν δύο κόμματα με πρόταση για κατάργηση ή αναστολή».

Ποια κόμματα έχουν κάνει πρόταση για αναστολή ή κατάργηση; «Η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ. Όλα τα κόμματα πάντως έχουν εντοπίσει τις παθογένειες της νομοθεσίας. Είναι διαχρονικά προβλήματα που δεν θα λυθούν σε τρεις μέρες. Η αναμονή δεν μας επιτρέπει να μένουμε αμέτοχοι σε προβλήματα ασφάλειας και επιβολής της νομοθεσίας. Υπάρχει μια τάση για αναστολή του μέτρου. Θα δούμε το προσχέδιο που θα ετοιμαστεί. Οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν τις επόμενες μέρες».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE