Αρχηγός: «Η Αστυνομία αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας»

Αρχηγός: «Η Αστυνομία αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας»

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κατάχρησης και Παράνομης Διακίνησης των Ναρκωτικών, τοποθετήθηκε μέσω γραπτής δήλωσης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης.

«Η 26η Ιουνίου, καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Αυτή η μέρα αποτελεί για την Αστυνομία, ημέρα σκέψης, προβληματισμού και σοβαρής περισυλλογής για τους ανθρώπους, που υποφέρουν υπό το βάρος της κατάχρησης παράνομων ουσιών, αλλά και αυτούς που χάθηκαν συνεπεία του εγκλωβισμού τους σε πλασματικές και ουτοπικές επιλογές» είναι η αρχική τοποθέτηση του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Σημειώνει επίσης ότι: «Η Αστυνομία, ως ζωντανό κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας, αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας. Ως εκ τούτου, αποτελεί προτεραιότητα μας η αντιμετώπιση του φαινομένου. Για αυτό, για μας, κάθε μέρα είναι μέρα κατά των ναρκωτικών. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας στοχεύουν σε στρατηγικές τόσο στον τομέα της μείωσης της προσφοράς, όσο και στον τομέα της ζήτησης».

«Αντιμετωπίζουμε λοιπόν, το φαινόμενο σφαιρικά και ολιστικά. Εντείνουμε καθημερινά τις προσπάθειες μας για την πρόληψη και την πάταξη του φαινομένου, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στα εγκληματικά στοιχεία, που εμπορεύονται και διακινούν παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά ταυτόχρονα απλώνουμε χέρι βοηθείας στους χρήστες και ουσιοεξαρτώμενους. Οι δράσεις μας σκοπεύουν στην ενίσχυση όλων εκείνων των παραγόντων, που κάνουν τον πολίτη να νιώθει ασφάλεια, σε ένα κλίμα δημόσιας τάξης και κοινωνικής συνοχής» συμπληρώνει.

«Το φαινόμενο των παράνομων ουσιών, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι πρόβλημα του ενός. Αποτελεί θέμα περίπλοκο και πολυπαραγοντικό. Γι’ αυτό καλούμε σε μια συνοδοιπορία με όλους ανεξαιρέτως, θεσμούς όπως η πολιτεία, η εκκλησία, οι κρατικοί και μη κερδοσκοπικοί φορείς, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE