ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Ποινικό αδίκημα για Γιωρκάτζη αν κατήγγειλε δωροδοκία Ερωτοκρίτου στο ΔΣ

Περδίκης: Ποινικό αδίκημα για Γιωρκάτζη αν κατήγγειλε δωροδοκία Ερωτοκρίτου στο ΔΣ

«Αν έκανε την καταγγελία», συνέχισε, «τότε μιλάμε για ποινικό αδίκημα, για εξύβριση, για συκοφάντηση και μιλάμε πλέον για μια ποινική υπόθεση εναντίον της κ. Γιωρκάτζη, που πιθανόν να οδηγεί και σε λόγους τερματισμού του συμβολαίου της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”

Ο Γενικός Εισαγγελέας, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι πράγματι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έκανε τις δηλώσεις στο Δ.Σ. της Τράπεζας, θα πρέπει να κινηθεί ποινικά εναντίον της, δήλωσε σήμερα στη Λάρνακα -όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης- ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος χαρακτήρισε κακόβουλη τη δημοσιοποίηση της λίστας δανείων βουλευτών στην Τράπεζα Κύπρου.

«Η δημιουργία της λίστας και η διαρροή της έγινε κακόβουλα και δεν έχει καμιά σχέση με εκβιασμό και αυτά περί εκβιασμών είναι υπερβολές», ανέφερε ο κ. Περδίκη. Έγινε, συνέχισε, «κακόβουλα για εκδικητικούς κυρίως λόγους από την κ. Γιωρκάτζη, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, και στη λογική όπως την περιέγραψε ο κ. Κοιλιάρης, δηλαδή κοιτάτε ποιοι με ελέγχουν εμένα για συμφέροντα, όταν οι ίδιοι έχουν συμφέροντα. Ήταν εντελώς κακόβουλα σε μια βάση μοχθηρή αυτό που έγινε, δεν ήταν για να εξυπηρετηθεί η πρόνοια για τα πολιτικά εκτεθειμένα  πρόσωπα».

 

«Κάτι άλλο πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο κ. Περδίκης, «που θα πρέπει να εξεταστεί ακριβώς επειδή δεν ξεκαθάρισε, είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, εκτός από την καταγγελία για δωροδοκία του Βοηθού Γεν. Εισαγγελέα, θα πρέπει να εξετάσει επίσης αν όντως η κ. Γιωρκάτζη έκανε αυτή την καταγγελία στο Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας».

«Αν έκανε την καταγγελία», συνέχισε, «τότε μιλάμε για ποινικό αδίκημα, για εξύβριση, για συκοφάντηση και μιλάμε πλέον για μια ποινική υπόθεση εναντίον της κ. Γιωρκάτζη, που πιθανόν να οδηγεί και σε λόγους τερματισμού του συμβολαίου της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας, συμπλήρωσε. “Τι θα διερευνήσει στα περί δωροδοκίας, αν όντως δωροδοκήθηκε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, που καλώς κάνει να το διερευνήσει ή αν όντως η κ. Γιωρκάτζη έκανε αυτή την καταγγελία ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, οπότε αποτελεί ουσιαστικά εξύβριση και πρέπει να στραφεί ποινικά εναντίον της”, κατέληξε ο κ. Περδίκης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top