Σε διαθεσιμότητα λόγω άσκησης βίας Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών

Σε διαθεσιμότητα λόγω άσκησης βίας Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Foreign Office o Υφυπουργός Εξωτερικών Μαρκ Φιλντ, ο οποίος τη νύχτα της Πέμπτης 20/6 οδήγησε βιαίως μία ακτιβίστρια της Greenpeace εκτός αίθουσας όπου διεξαγόταν επίσημο δείπνο με ομιλία του Υπουργού Οικονομικών.


Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν μεταξύ 40 μελών της περιβαλλοντικής οργάνωσης που διέκοψαν την ομιλία του Φίλιπ Χάμοντ για να απαιτήσουν χρηματοδότηση μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Καθώς η νεαρή γυναίκα περνούσε πίσω από το τραπέζι του κ. Φιλντ, εκείνος σηκώθηκε, την ακούμπησε με την πλάτη σε μια κολόνα και στη συνέχεια την έσπρωξε έξω από την αίθουσα κρατώντας την από το σβέρκο.

Ο ίδιος αργότερα απολογήθηκε και παρέπεμψε τον εαυτό του στο γραφείο του υπουργικού συμβουλίου ώστε να κριθεί εάν παραβίασε τον υπουργικό κώδικα διαγωγής.

Η αντίδρασή του έχει καταδικαστεί ως αχρείαστα και δυσανάλογα βίαιη. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τη χαρακτήρισε «ανησυχητική».

Υπήρξαν, ωστόσο και φωνές υπεράσπισης του κ. Φιλντ που είπαν ότι σε μια περίοδο κατά την οποία οι πολιτικοί δέχονται συχνά απειλές, η αντίδραση του υφυπουργού θα μπορούσε να είχε σώσει ζωές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική σύνοδο στην Αίγυπτο - Προσγειώθηκε στο Σαρμ ελ Σέιχ ο Τραμπ

LIVE: Αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική σύνοδο στην Αίγυπτο - Προσγειώθηκε στο Σαρμ ελ Σέιχ ο Τραμπ

Στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου καθώς εκεί διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής για το σχέδιο ειρήνευσης Ισραήλ-Χαμάς, υπό την προεδρία των Τραμπ και Σίσι και παρουσία του προέδρου της Παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE