ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διήμερο έντονων διαβουλεύσεων στο Προεδρικό για την Κεντρική Τράπεζα

Διήμερο έντονων διαβουλεύσεων στο Προεδρικό για την Κεντρική Τράπεζα

Πρώτη συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή - Θα είδε και Χρυστάλλα Γιωρκάτζη

Έντονο διήμερο διαβουλεύσεων θα έχει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα, τις κατηγορίες εκ μέρους του παραιτηθέντα Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλου της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιου Κοιλιάρη πως η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίας του ΔΣ της ΚΤΚ ότι κατέχει λίστα με 29 βουλευτές με καθυστερημένα δάνεια στην Τράπεζα Κύπρου και υποστήριξε ότι ο δικηγόρος "Παναγιώτης Νεοκλέους δωροδόκησε το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα” Ρίκκο Ερωτοκρίτου, αλλά και τη συνέχεια των δηλώσεων από την κ. Γιωρκάτζη που διέψευδε και τον κ. Κοιλιάρη που επέμενε στην ορθότητα των όσων είπε, την αντίδραση των κομμάτων, του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις με το Γενικό Εισαγγελέα, το Γενικό Ελεκτκή, τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, τα μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Θεσμών, ενώ θα προεδρεύσει επίσης σύσκεψης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σήμερα στις 12.45μμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος επιστρέφει στην Κύπρο από την Αίγυπτο το μεσημέρι, θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Στη 1.15μμ, θα δεχθεί τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και στις 6.30 το απόγευμα θα δεχθεί το Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Την Κυριακή, στις 11.30πμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σύσκεψης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 6.30 το απόγευμα θα δεχθεί τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και μισή ώρα αργότερα, στις 7μμ,  θα δεχθεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top