Συμμαχία Αναστασιάδη – Τσίπρα στις Βρυξέλλες κατά της Τουρκίας

Συμμαχία Αναστασιάδη – Τσίπρα στις Βρυξέλλες κατά της Τουρκίας

Θέμα Τουρκίας θέτουν την Πέμπτη (20/6) στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας μετά και τις παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο.

Αν και το κυρίως θέμα στο Συμβούλιο είναι η ανάδειξη της νέας ηγεσίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών (Ευρ. Επιτροπή, Ευρ. Συμβούλιο, Ευρ. Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτικής Άμυνας, Ευρ. Κεντρική Τράπεζα), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσουν επίσης θέματα εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ.

Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθεί η Άγκυρα μετά τις απόπειρες γεωτρήσεων για αναζήτηση φυσικών πόρων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο κείμενο συμπερασμάτων αναμένεται να υπάρξει εκ νέου σαφής καταδίκη της τουρκικών παράνομων ενεργειών και ανάδειξη των επιπτώσεων τους στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σε συνέχεια των σαφών αποφάσεων από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συντονισμό με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα επιμείνει ως προς την ταχεία εξέταση και υιοθέτηση μέτρων κατά της Τουρκίας όσο εκείνη επιμένει σε αυτή τη συμπεριφορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με Ελλαδικά δημοσιεύματα, αναμένεται να τονίσει ότι δεν τίθεται μόνο θέμα επίδειξης αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα στρατηγικής αποτροπής κινδύνων που επηρεάζουν το σύνολο της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE