ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Περδίκης:Ο ΠτΔ πρέπει να καθαρίσει το «στάβλο του Αυγεία» που λέγεται Κεντρική Τράπεζα».

Γ. Περδίκης:Ο ΠτΔ πρέπει να καθαρίσει το «στάβλο του Αυγεία» που λέγεται Κεντρική Τράπεζα».

Η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΣ θα πρέπει να παραιτηθούν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «να αναλάβει το ιστορικό βάρος του Ηρακλή να καθαρίσει αυτόν το στάβλο του Αυγεία», ανέφερε το πρωί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Περδίκης κάλεσε τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤ να προβληματιστούν σοβαρά και πιο ψύχραιμα σήμερα, πάνω στην πρόταση για συνολική παραίτηση.

Ο απλός πολίτης διερωτάται, συνέχισε, αν «αυτό το χάλι, αυτός ο βόθρος που είδαμε, αυτή η απερίγραπτου κάλλους ασυναρτησία που είδαμε τις τελευταίες μέρες στη Βουλή σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοίκηση της ΚΤ, αν αυτή η κατάσταση μπορεί να ελέγξει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, να το αναμορφώσει και να φέρει την άνοιξη στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα».

«Δικαιολογημένα διερωτάται ο κάθε απλός πολίτης αν αυτό το όργανο που λέγεται Κεντρική Τράπεζα είναι αυτό που θα ελέγξει τις τράπεζες, είναι αυτό που θα βρει τους απατεώνες και θα τους φέρει να πληρώσουν, είναι αυτό που θα βρει ποιοι από τους τραπεζίτες φταίνε γι αυτήν την καταστροφή και θα τους αναγκάσει να πληρώσουν, είναι αυτό το οποίο θα επιβάλει πλέον τους νέους κανόνες της αγοράς στο τραπεζικό σύστημα για να αποφύγουμε νέα καταστροφή σαν αυτήν που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε.

Διερωτήθηκε ακόμη «μπορούν οι διεφθαρμένοι, μπορούν οι διαπλεκόμενοι να καθαρίσουν τους διεφθαρμένους;» και πρόσθεσε πως «μια παραίτηση τους σώζει τουλάχιστον από το να συνεχίσουν να είναι σε εκείνη την κατάσταση».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση πως σε περίπτωση παραίτησης του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας δεν θα πρέπει αυτή να συνοδεύεται από «χρυσά μπόνους όπως έγινε την τελευταία φορά», ο Πρόεδρος των Οικολόγων κάλεσε τον  Πρόεδρο Αναστασιάδη «να αναλάβει αυτήν τη φορά το πολύ σοβαρό και υπεύθυνο ιστορικό βάρος του Ηρακλή και να καθαρίσει αυτό το στάβλο του Αυγεία, που λέγεται Κυπριακή Κεντρική Τράπεζα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top