ΥΠΕΞ Κύπρου - ΗΑΕ: Δημιουργείται κοινή επιτροπή συνεργασίας

ΥΠΕΞ Κύπρου - ΗΑΕ: Δημιουργείται κοινή επιτροπή συνεργασίας

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την δημιουργία κοινής επιτροπής συνεργασίας καθώς και συμφωνία για συνεργασία σε οικονομικά και τεχνικά θέματα.

Τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, το Κυπριακό, τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου, τη Συριακή κρίση, το Παλαιστινιακό και διμερή θέματα που αφορούν την συνεργασία Κύπρου-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζήτησαν σήμερα στη Λευκωσία οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σεϊχης Abdullah bin Zayed Al Nahyan.
 
Οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν επίσης μνημόνιο συνεργασίας που προνοεί για την δημιουργία κοινής επιτροπής συνεργασίας καθώς και συμφωνία για συνεργασία σε οικονομικά και τεχνικά θέματα.

Τόσο ο κ. Χριστοδουλίδης όσο και ο κ. Al Nahyan μίλησαν θερμά για την διμερή συνεργασία και την φιλία των δύο χωρών και εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την αλληλοϋποστήριξη σε διάφορους τομείς. Αναφορά έγινε και στην πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για την κλιματική αλλαγή με την εμπλοκή χωρών της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE