Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ και Σάναχαν – Εξέφρασε την ενόχληση της Άγκυρας για επιστολή S400

Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ και Σάναχαν – Εξέφρασε την ενόχληση της Άγκυρας για επιστολή S400

Την ενόχληση της Άγκυρας για επιστολή S400 εξέφρασε τηλεφωνικώς ο Ακάρ στον Αμερικανό ομόλογό του.

Την ενόχλησή της Άγκυρας για την επιστολή των ΗΠΑ σχετικά με τους S400 εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ στον Αμερικανό ομόλογό του Πάτρικ Σάναχαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη 13/06.

Ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε για την επιστολή Σάναχαν στις 6 Ιουνίου ότι είναι δυσαρεστημένοι για το ύφος της που δεν ταιριάζει με το πνεύμα της συμμαχίας.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις προσδοκίες τους στο θέμα των αμερικανικών αεροσκαφών  F35 και της διμερούς ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για να συνεχίσουν τον διάλογο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE