Τσίπρας: «Αν η Τουρκία συνεχίσει την τακτική των παραβιάσεων θα έχει συνέπειες» - Σε εγρήγορση η Ελλάδα

Τσίπρας: «Αν η Τουρκία συνεχίσει την τακτική των παραβιάσεων θα έχει συνέπειες» - Σε εγρήγορση η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι χώρα διαλόγου, αλλά δεν θα δεχθεί από κανέναν την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, επίσης ότι όσα γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για αυτό το λόγο προκάλεσαν και την ομόθυμη καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Να κατανοήσουν οι γείτονες ότι οι εντάσεις στο εσωτερικό τους και η τακτική τους οδηγεί σε αδιέξοδο, να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου και αν συνεχίσουν την τακτική των παραβιάσεων θα έχουν συνέπειες”. συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει και βρίσκεται σε εγρήγορση αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να μιλά κανείς για θερμό επεισόδιο.

“Έχουμε έναν γείτονα σε εσωτερική ένταση και ενώ συντελούνται ανακατατάξεις στην περιοχή. Ωστόσο θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ισχυρότερες συμμαχίες και γεωστρατηγική θέση από ότι έχει τώρα. Επίσης έχει ένοπλες δυνάμεις σε εξαιρετικό επίπεδο, δεν υπάρχει ούτε φόβος ούτε ανησυχία” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταγγέλλει το παράνομο μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, έστειλε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κα Μαρία Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE