Ο Μακρόν δήλωσε ότι θα στήριζε Μέρκελ αν διεκδικούσε την προεδρία της Κομισιόν

Ο Μακρόν δήλωσε ότι θα στήριζε Μέρκελ αν διεκδικούσε την προεδρία της Κομισιόν

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη 11/6 ότι θα στήριζε την καγκελάριο Μέρκελ αν εκείνη επιθυμούσε να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 
 Η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική όταν ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, το 2021. Όμως κάποιοι στην ΕΕ ελπίζουν ότι θα αναθεωρήσει αυτή τη θέση της, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας της και της δέσμευσής της στην ευρωπαϊκή ιδέα.
 
Ο Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι RTS, ρωτήθηκε αν θα στήριζε την υποψηφιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματός της.
 
"Αλλά αν το ήθελε, θα την στήριζα. Ασφαλώς θα το έκανα επειδή πρώτον πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάποιον ισχυρό. Η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρόσωπα και ισχυρά πρόσωπα, επομένως χρειαζόμαστε προσωπικότητες με αυτά τα στοιχεία", είπε.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν να αναλάβουν γυναίκες τα δύο από τα τέσσερα υψηλότερα αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών (προεδρία της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας).
 
"Χρειαζόμαστε ισότητα" τόνισε ο Μακρόν.
 
 Από τις Βρυξέλλες, ο Γιούνκερ ρωτήθηκε σήμερα αν πιστεύει πως η Μέρκελ θα αλλάξει γνώμη και θα επιδιώξει να αναλάβει το κορυφαίο αξίωμα στην ΕΕ. "Δεν το νομίζω", απάντησε.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE