ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τα έντομα που ομοιάζουν με κουνούπια – Αναλυτική απάντηση υπουργού σε ερώτημα της Χαραλαμπίδου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τα έντομα που ομοιάζουν με κουνούπια – Αναλυτική απάντηση υπουργού σε ερώτημα της Χαραλαμπίδου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιστολή απέστειλε η βουλευτής του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, προς τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, για να ενημερωθεί για τις ενέργειες που κάνει το κράτος για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, η κυρία Χαραλαμπίδου, στο ερώτημά της ημερομηνίας 19 Απριλίου 2019, ρωτούσε τον υπουργό πώς θα αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες το πρόβλημα των κουνουπιών, λόγω και της βαριάς βροχόπτωσης και εκτεταμένης βλάστησης.

«Τι έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι σήμερα για αντιμετώπιση του προβλήματος ως προς την πρόληψη και τι προτίθενται να κάνουν από δω και πέρα;», αναφέρει η κυρία Χαραλαμπίδου.

Σε απάντησή του ημερομηνίας 28 Μαΐου 2019 ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναλύει τα μέτρα και τις δράσεις που προβαίνουν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο κύριος Ιωάννου, τονίζει πως στους χώρους που γίνεται η καταπολέμηση δεν περιλαμβάνονται οι οικίες, τα εργοστάσια και γενικά τα ιδιωτικά υποστατικά καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε αυτά και πρακτικά θα ήταν αδύνατο να μπορέσει το προσωπικό των υπηρεσιών να τα διαχειριστεί.

Μια παράμετρος στην οποία χρειάζεται και η βοήθεια του κοινού, ενημέρωση του οποίου γίνεται μέσω ενημερωτικού φυλλαδίου, ενώ ετοιμάζεται και ενημερωτικό φιλμάκι.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στα σημεία που ευδοκιμούν τα κουνούπια, ετοπίζεται και αυξημένος αριθμός άλλων εντόμων τα οποία ομοιάζουν με αυτά και πολλές φορές συγχέονται.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως: «παρόλο που είναι αδιαμφησβήτητο ότι φέτος παρατηρείται αυξημένος αριθμός κουνουπιών (λόγω της αύξησης των εστιών εκκόλαψης – συνεπεία της πολυομβρίας), θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους ελέγχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας, εντοπίζεται και αυξημένος αριθμός άλλων εντόμων τα οποία ομοιάζουν με κουνούπια και πολύ συχνά συγχέονται (από τους απλούς πολίτες) με αυτά. Τέτοια έντομα είναι α) τα Sandflies ή Φλεβοτόμοι και β) Not Biting Midges ή Χειρονόμοι».

«Ήδη έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με Χειρονόμους στο Δήμο Λάρνακας και καταβάλλονται προσπάθειες για άμβλυνση του», αναφέρει η απαντητική επιστολή προς την κυρία Χαραλαμπίδου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top