Ο Υπ. Υγείας θα καταθέσει στο Υπουργικό την απόφαση του ΔΣ ΟΚΥπΥ για το νέο αν. Δ/ντη

Ο Υπ. Υγείας θα καταθέσει στο Υπουργικό την απόφαση του ΔΣ ΟΚΥπΥ για το νέο αν. Δ/ντη

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναμένει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για την θέση του αναπληρωτή Διευθυντή του οργανισμού, την οποία και θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Το ΔΣ του ΟΚΥπΥ συνήλθε τη Δευτέρα (10/06) σε σύσκεψη για να μελετήσει το θέμα που προέκυψε με την κενή θέση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, ύστερα από την παύση του Νικόλαου Πολύζου, και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις για την πλήρωση της θέσης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ φαίνεται να έχει αποφασίσει όπως στη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να είναι ο Γενικός Διευθυντής της περιφερειακής Διεύθυνσης Λευκωσίας, Κυριάκος Γεωργίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναμένει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ για να την καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη (11/06).

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ Αλέκος Σταμάτης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε ότι η απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού υπόκειται στην έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και γι΄ αυτό δεν έχουν τίποτα προς ανακοίνωση.

Ερωτηθείς να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι στη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αποφασίστηκε το όνομα του Κυριάκου Γεωργίου, ο κ. Σταμάτης είπε ότι πρέπει να εγκριθεί πρώτα από το Υπουργικό Συμβούλιο και μετά να προβούν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.


Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σταμάτη είπε ότι η απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού ήταν ομόφωνη . «Πρέπει να στείλουμε την απόφαση μας στον Υπουργό Υγείας και να την καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Με ρεαλισμό, αλλά και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις πιθανόν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της διευρυμένης διάσκεψης για το κυπριακό στη Γενεύη, η Λευκωσία θέτει κόκκινες γραμμές, βάζοντας δύο στόχους: Ο πρώτος, αφορά στη συνέχιση της διαδικασίας, μετά το τέλος της διάσκεψης, με τον ΓΓ των ΗΕ να θέτει ουσιαστικά έναν οδικό χάρτη και ο δεύτερος, να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια, από τους συμμετέχοντες, να μοιράσουν τη διαφορά. Οι επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για κυριαρχική ισότητα είναι γνωστές. Η Λευκωσία ωστόσο, έχοντας στις αποσκευές της το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ίδια, που δεν είναι άλλο από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιδιώκει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, από το σημείο όπου διακόπηκαν το 2017.   

BEST OF TOTHEMAONLINE