Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Παυλόπουλο

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Παυλόπουλο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε τη Δευτέρα (10/06) στις 18.30, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διατυπώνοντάς του το αίτημα για διάλυση της Βουλής των Ελλήνων και για την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ως λόγο προκήρυξης των πρόωρων εκλογών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επικαλέστηκε την ανάγκη προστασίας της ελληνικής οικονομίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα διέτρεχε κινδύνους αποσταθεροποίησης μέσα από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών.

«Έχοντας πλήρη αίσθηση ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για την ανανέωση της λαϊκής εντολής», σημείωσε ο κ. Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE