ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρον – άρον τα πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών στον Γεν. Εισαγγελέα

Άρον – άρον τα πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών στον Γεν. Εισαγγελέα

Τα πρακτικά της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών θα αποστενογραφηθούν και θα σταλούν απόψε στο Γενικό Εισαγγελέα και θα διανεμηθούν στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών, τα μέλη της οποίας θα συνεδριάσουν χωρίς προσκεκλημένους την Τρίτη για να καταλήξουν σε περαιτέρω χειρισμούς των ζητημάτων που προέκυψαν ή θα προκύψουν μέχρι την Τρίτη.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης.

Σε συνέχεια εισήγηση της Επιτροπής Θεσμών προς τη σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών, η Επιτροπή κατά την απογευματινή συνεδρία αποφάσισε όπως τα πρακτικά της πρωινής συνεδρίας διαβιβαστούν στο Γενικό Εισαγγελέα και σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών απόψε, για αυτό και ζητήθηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής να εργαστούν υπερωριακά, δήλωσε ο κ. Συλλούρης.

Πρόσθεσε ότι τα πρακτικά θα έχουν συνοδευτική επιστολή, η οποία δεν είναι έτοιμη, και την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει συνεδρία μεταξύ των μελών της Επιτροπής και μόνο, για να αξιολογηθούν λεπτομερώς τα πρακτικά που δοθούν απόψε. Ανέφερε πως όταν ετοιμαστεί η επιστολή θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε περαιτέρω ότι “θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις από μέρους των διαφόρων θεσμών μέχρι την Τρίτη για αποφασίσουμε τον τρόπο χειρισμού, αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος”.

Ερωτηθείς εάν λόγω του γεγονός ότι αφέθηκαν αιχμές ή καταγγέλθηκαν για μέλη του  Κοινοβουλίου για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τίθεται θέμα δημοσιοποίησης των ονομάτων των συγκεκριμένων Βουλευτών, ο κ. Συλλούρης είπε ότι αυτό δεν είναι ζήτημα της Επιτροπής Θεσμών.

Πρόσθεσε ότι προέκυψε η επίσημη πληροφόρηση, η οποία διέρρεε στα Μέσα Ενημέρωσης, αυτές τις μέρες, στην Επιτροπή Θεσμών, ενώπιον της οποίας αναφέρθηκε ποιος πιθανόν, έκανε την πρώτη κίνηση ή γνώριζε για αυτά τα ζητήματα, αλλά, συνέχισε, αυτό δεν είναι ζήτημα της Επιτροπής Θεσμών, αλλά του Κοινοβουλίου γενικότερα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους του Κοινοβουλίου, αλλά μπορεί να μιλά εκ μέρους της Επιτροπής Θεσμών.

Περαιτέρω παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του Προέδρου της Βουλής.

Ερωτηθείς εάν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών αντιμετωπίζουν θετικά την κατάθεση των καταστάσεων των δανείων τους, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να αξιολόγησει αυτό το ζήτημα.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε, ότι ο ίδιος προσωπικά και μιλώντας μόνο για τον εαυτό του, τα περιουσιακά του στοιχεία και τα δάνεια του είναι γνωστά, εδώ και καιρό και δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να τα δίνει κάθε μήνα εάν χρειάζεται.

Καταλήγοντας είπε ότι δεν θεωρεί πως “εάν έχεις δάνεια ή καταθέσεις αυτό είναι ζήτημα το οποίο σε εμποδίζει να ψηφίζεις με σωστό τρόπο στη Βουλή”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top